08 травня 2017

ЗАВДАННЯ № 2

Любі учасники! Продовжуємо змагання!
Завдання друге.
Десятковий розділювач – знак, який використовується для відокремлення цілої та дробової частин числа в формі десяткового дробу в системі десяткового числення.
     Він має певну історію свого виникнення та застосування.
     Спочатку це була:
      - вертикальна риска: 3│62 (3 цілих 62 сотих);
      -   потім нуль в дужках: 3 (0) 62;
      -  деякі автори, наслідуючи видатного іранського математика XIV століття Джамшида ал-Каші, використовували чорнила різного кольору.
   
Знайдіть у просторах Інтернету відповіді на запитання:

     1.     Який відомий італієць свого часу у 1592 році  першим запропонував використовувати кому, в якості розділювача  цілої та дробової частин десяткових дробів? ( 2 бала)

2. Які ще розділювачі цілої та дробової частин числа використовують нині у різних країнах? Перелічіть розділювачі і вкажіть, в яких країнах вони використовуються. (6 балів)
     
    3.     У Франції десяткова система прийняла сучасну форму в 1641 році у роботі жінки-математика, яку вона присвятила племінниці кардинала Рішельє. Про яку француженку йде мова? (2 бали) 

Використовуйте безпечні Інтернет-ресурси, такі як Вікіпедія (https://uk.wikipedia.org/), Шукалка (http://shukalka.com.ua/) та інші.

Виконане завдання потрібно надіслати на електронну адресу irinazabiyaka68@ukr.net вказавши у темі листа номер завдання і своє прізвище.

Найвищий бал за це завдання – 10.

Відповіді на завдання № 2 приймаються з 08 по 11 травня включно.

Враховуйте швидкість виконання завдання!
Перші три учасники, які нададуть правильні відповіді НА ВСЕ завдання мають право на додаткові бали, відповідно: 3 бали - перший, 2 бали - другий, 1 бал - третій.   

Немає коментарів:

Дописати коментар